Човек на Гонг открива първия фестивал „Олимпийски надежди”
Човек на Гонг открива първия фестивал „Олимпийски надежди” / Снимка: Sofia Photo Agency

Първият по рода си спортен фестивал „Олимпийски надежди – Албена 2008” стартира с участието на 500 юноши и девойки от цялата страна.

Водещ на грандиозното събитие е човекът на Гонг, който предава за феновете всички спортни събития от Варна и околността – Добри Атанасов. Сред присъстващите на фестивала са собственикът на Дарик радио Радосвет Радев и председателят на БОК Стефка Костадинова.

Домакин на проявата е курортен комплекс „Албена”, а организатори са Българският олимпийски комитет и Българска спортна федерация за деца лишени от родителска грижа (БСФДЛГР) с подкрепата на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС).

Мотото на фестивала е „Да открием новите олимпийски надежди на България”. Децата ще мерят сили в спортовете плуване, тенис на маса, футбол, баскетбол, лека атлетика, плажен футбол и плажна борба. Всеки състезател ще получи фланелка с логото на фестивала.

Наградният фонд е 15 000 лв., като също така са осигурени и купи, и медали за всички призьори, и много предметни награди. Представители на Варненските спортни клубове ще има в състезанията по плуване, плажен волейбол, плажната борба, футбол, тенис на маса и баскетбол. В турнира по футбол ще вземат участие юношеските отбори на ФК ЦСКА, ФК Литекс, ФК Черно море и юношеската формация на националния отбор.

Състезанията по плажна борба ще направят своя дебют в България. Догодина страната ни ще е домакин на Световното първенство по плажна борба.

Цялата програма на събитието можете да видите ТУК.