Четвъртата Златна топка направи Лео Меси най-великия в света
Четвъртата Златна топка направи Лео Меси най-великия в света / Reuters

Лионел Меси спечели за четвърти пореден път Златната топка на ФИФА. Суперзвездата на Барселона постави историческо постижение, с този трофей в четвърти сезон, като никой до сега не бе правил подобно нещо.

Меси получи приза от ръцете на бившия италиански национал Фабио Канаваро, който спечели отличието през 2006 година.

За аржентинеца гласувата 41.6% от специалистите, Кристиано Роналдо получи 23.6%, а за Андрес Иниеста останаха 10.9%.

"Невероятно е да спечеля тази награда за четвърти пореден път. Впечатляващо е," с треперещ глас заяви Меси от сцената. "Искам да благодаря на съотборниците си в Барселона, Андрес, за мен е чест, че всеки ден играя с теб. Искам да благодаря и на съотборниците си и на треньорите си в Аржентина. Малко ми е трудно да говоря, много съм развълнуван. Благодаря на всички приятели, цялото ми семейство. И накрая много специално на моята съпруга и на моят син, благодаря за всичко на Господ. Благодаря ви!"

Въпреки че не спечели голям трофей с Барселона, Лео Меси счупи рекорда на Герд Мюлер, за най-много попадения в една календарна година, със своите 91 попадения. Барса все пак взе Купата на краля и Световното клубно първенство, така че витрината на аржентинеца съвсем не е празна, а рекордите продължават да падат в краката му.

Със своите голове и Златни топки, Лео Меси даде нов повод на световните специалисти да го обявят за най-великия футболист в историята на играта.