Без изненади в 13-тия кръг на мъжкото баскетболно първенство
Без изненади в 13-тия кръг на мъжкото баскетболно първенство / netinfo

Лидерите в класирането на мъжкото баскетболно първенство запазиха позициите си и след изиграването на мачовете от 13-тия кръг.

Отборът на ЦСКА продължава да е начело, след като записа успех със 103 – 78 над Черно море. „Червените” все още нямат загуба във вътрешния шампионат, а в петък им предстои дерби срещу втория в подреждането Лукойл Академик. В петък „студентите” победиха Дунав като гост с 93 – 71 и един успех срещу ЦСКА може да обърне нещата в тяхна полза.

В най-интересния мач от събота, Левски се наложи над Спартак Плевен с 80 – 76 в оспорван сблъсък за третото място. Въпреки сериозните кадрови проблеми в състава на Любомир Минчев, „сините” успяха да наложат своето темпо на игра и за пореден път младите баскетболисти в отбора показаха, че могат да заместят достойно по-опитните си съотборници.

В другите два мача прогресиращият тим на Рилски спортист се наложи над Ямбол с 88 – 67, а Спартак МВР отстъпи на Балкан Ботевград с 67 – 74.

Следващият кръг започва още в четвъртък, със срещите Балкан – Рилски спортист, Спартак Пл – Спартак МВР, Ямбол – Дунав и Черно море – Левски, всичките от 17:30. Със същия начален час, но в петък е дербито на българското първенство между Лукойл Академик и ЦСКА.