Бербатов в идеалния отбор на сезона, Ман Юн би Челси извън терена
Бербатов в идеалния отбор на сезона, Ман Юн би Челси извън терена / netinfo
Българският нападател Димитър Бербатов бе избран в Идеалния отбор на английската Висша лига на специална церемония в Лондон снощи. Името на Бербатов бе единственото, което се отличаваше сред тези на футболистите от клубове в „голямата четворка” в Англия. Със своите 20 гола за Тотнъм от началото на сезона, българският национал предизвика и полемика заради факта, че не попадна сред номинираните за Играч на годината на Острова.

В тази класация Манчестър Юнайтед взе победа над Челси, макар и извън терена. Снощи Кристиано Роналдо бе определен за Играч на годината от Асоциацията на професионалните футболисти, като за приза изпревари Дидие Дрогба.

22-годишният португалец взе отличието и за Най-добър млад играч, като така стана първият играч, получил и двете най-ценни награди в един сезон от 1977 насам, когато Анди Грей стори това.

„Това е огромна чест за мен, а също и награда за труда на целия отбор,” заяви Роналдо. „Бих искал да благодаря на съотборниците си, че направиха всичко това възможно. Чест е да играя в такъв велик клуб. За нас сезонът е изключителен и ще стане още по-добър след няколко седмици.”

В класацията за Играч на годината втори остана Дидие Дрогба, а треси Пол Скоулс. При младоците, Роналдо изпревари Сеск Фабрегас и Аарън Ленън.

Мениджърът на Манчестър Юн сър Алекс Фъргюсън също бе удостоен с награда – тази за Специални заслуги – на галавечерята в Лондон.

Футболистът на Селтик Шунсуке Накамура пък бе определен за Най-добър в шотландската Висша лига. Най-добър младок в Шотландия стана Стивън Нейсмит от Килмарнък. Мениджър на годината е Гордън Страхан.

В първия отбор на Премиършип попаднаха: Едвин ван дер Саар, Гари Невил, Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Патрис Евра, Райън Гигс, Пол Скоулс, Кристиано Роналдо (Ман Юн), Стивън Джерард (Ливърпул), Дидие Дрогба (Челси) и Димитър Бербатов (Тотнъм).

Още спортни новини в Gong.bg