Бенитес: Дано реферът да не ни попречи срещу Челси
Бенитес: Дано реферът да не ни попречи срещу Челси / netinfo
Мениджърът на Ливърпул Рафаел Бенитес изрази надеждата си, че реферът на срещата реванш с Челси на полуфиналите в Шампионската лига в сряда няма наклони везните в посока на домакините.

Италианският арбитър Роберто Росети ще свири сблъсъка на „Стамфрод Бридж”, след като преди седмица на „Анфийлд” двата тима стигнаха до 1:1.

Статистика сочи, че въпросният рефер е свирил 5 срещи в Шампионската лига, всички завършили с победи за домакините, само с едно изключение – победата на Челси над Валенсия през октомври.

Бенитес не бе никак доволен от работата на австрийския съдия Контрад Плауц в първата среща със „сините”, заяви, че се надява италианецът да мери с един и същи аршин на „Стамфорд Бридж”.

„В последните шест срещи, в който е свирил в Европа, местният тим е печелил – само един тъп това не е било така”, каза Бенитес имайки предвид срещата от миналия октомври.

„Да не се надяваме, че той знае какво върши. При първия ни мач с Челси, съдията бе слаб, но се надявам, че сега ще е по-различно”, спецът, който заяви, че не се притеснява от мнението на футболната общественост за сезона, който прави Ливърпул до момента.

„Мисля, че най-важното бе да си осигурим четвъртото място в Англия. Все пак трябва да кажа, че за нас успехът се мери в титли. Когато обаче нямаш възможност да ги печелиш, трябва да се стремиш към най-доброто възможно постижение”, завърши мениджърът на Ливърпул.