Барса отново се съсредоточи върху Бербо
Барса отново се съсредоточи върху Бербо / netinfo

Ръководството на Барселона отново извади на дневен ред привличането на Димитър Бербатов, пише испанското издание „Марка”.

Според информацията, след продажбата на Роналдиньо, каталунците са се впрегнали да търсят нападател, но тъй като преговорите с Арсенал за Емануел Адебайор вървят изключително трудно, най-вероятно тимът ще прибегне до звездата на Тотнъм.

Привличането на капитана на българския национален отбор обаче също няма да е лесно, тъй като Манчестър Юнайтед все още не се е отказал от закупуването му.

Според „Марка”, това означава, че ръководството на Барселона ще извади 30 милиона евро, за да убеди „шпорите” да пуснат голмайстора си, въпреки че ще се опитат да го задържат. Тази сума обаче не надвишава много офертата отправена от страна на „червените дяволи”.

Предпочитанията на старши треньора на каталунците са насочени преди всичко към Емануел Адебайор, но нежеланието на Арсенал да се раздели с него ще промени намеренията му. Арсен Венгер бе повече от красноречив, че няма да се раздели с нападателя.