250 полицаи на Жилина – Левски, очакват се около 6000 фена
250 полицаи на Жилина – Левски, очакват се около 6000 фена / netinfo

Двеста и петдесет полицаи ще са ангажирани с охраната на двубоя Жилина – Левски от турнира за Купата на УЕФА. Това стана ясно на проведената преди обяд техническа конференция. Там домакините демонстрираха добронамереност към гостуващия тим и неговите фенове.

Съвсем коректно от Жилина са предложили каса зад сектора на гостите да работи до началото на мача и да продава непродадените в София 250 билета. Двата отбора в присъствието на длъжностните лица на двубоя са уточнили и мерките за сигурност, като от българска страна е предложено в сектора с фенове на Левски охраната да се поеме от стюарди на гостуващите запалянковци.

От Жилина останали впечатлени от работата с феновете от страна на Левски и са изразили надежда да няма никакви проблеми преди, по време на двубоя и след неговия край. Домакините от Жилина ще играят в традиционния си зелено- жълт екип, а Левски в изцяло синия си титулярен екип.

Очакванията на домакините са, въпреки студеното време, стадиона да се напълни. Неговият капацитет е 6000 места. Единият сектор е затворен поради ремонт и там няма да има хора, които да гледат мача.