/
/ / dariknews
Администрацията в Приморско е изгубила връзката си с гражданите. Всички ние, които сме избрали да останем и да живеем тук, да работим в този град, в тази община, да отглеждаме децата си, реално работим за тази администрация. А тя ни е обърнала гръб. Това обяви пред dariknews.bg кандидатът за кмет на община Приморско Стоян Василев, издигнат за поста от Местна коалиция Мир /Воля, БЗНС/, който тази неделя излиза на балотаж срещу кандидата на ПП ГЕРБ д-р Димитър Германов.

„Ние издържаме една излишно раздута администрация. Навсякъде се говори за намаляване на бюрокрацията, а аз доколкото знам тук през последните няколко години администрацията дори се е увеличила. При положение че  нито се е увеличало населението на града. Аз  не виждам причина това да се случва. Взех решение да се включа в тази надпревара поради няколко причини. Първо, защото не одобрявам много от нещата, който се случват в общината. Не одобрявам начина, който се разходват обществените средства. Вземат се решения за проекти и инвестиции, които касаят много голяма част от жителите на общината, а тяхното мнение не се търси. Тоест – губи се общественият дебат, няма го обсъждането на идеите. Няма връзка между хората и администрацията. Голяма част от хората, които работят в нея дори не са местни - те пътуват всеки ден от Бургас, не са запознати с ежедневните проблеми на хората в Приморско. Няма как тези хора да знаят подробности за нуждите на жителите на общината“, смята Василев.

На втория тур за избор на кмет в неделя той ще разчита на гласовете на младите хора в Приморско. Вярва, че идеите му за развитие на общината ще бъдат припознати и от хората на бизнеса.
 

„Вярвам, че ще получа подкрепата на младите хора, на местните, които живеят и работят тук, предпочели са да останат тук и още търсят причина да останат. Много мои приятели, съседи, избраха други страни, в които да работят и отглеждат децата си. Казвам това с огромно съжаление. Явно проблемът е в управлението на общината. Значи тук има нещо, не както трябва. Няма условия за бизнес и работа. Не искам да обръщам гръб на възрастните хора в Приморско. Много от тях ме познават много добре. Тяхната надежда е да направим Приморско по-привлекателен за младите, за да се върнат децата им, внуците им“, каза още Стоян Василев.
 

Балотаж в 23 селища в Бургаско


По думите му, Приморско не остава в страни от проблема с двойните стандарти, особено при изпълнението на големи обществени поръчки, възложени от общината. „Това е порочна практика, която се наблюдава в цялата страна. За съжаление от нея страда и Приморско - на приближени кръгове от фирми да се дава лъвския пай от определени дейности в общината. Това го има и тук, виждаме го всички. По-голямата ни болка обаче е, че големите проекти се изпълняват от напълно външни фирми, които идват, извършват си дейността, вземат си парите и си заминават. В Приморско не остава нищо“, разкри кандидат-кметът.

А кампанията преди вота на 27 октомври Василев коментира така: „Тя беше месец, но аз живея и работя тук цял живот. Аз се срещам с хората. От 30 години развивам бизнеса си в Приморско и съм израснал с проблемите тук. Сблъсквам се с тях всеки ден. Чувам ги от хората... цял живот съм в кампания“. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!