РЗС блокира границата с Турция, очакват и други манипулации на вота
РЗС блокира границата с Турция, очакват и други манипулации на вота / снимки: БГНЕС
РЗС блокира границата с Турция, очакват и други манипулации на вота
20939
РЗС блокира границата с Турция, очакват и други манипулации на вота
  • РЗС блокира границата с Турция, очакват и други манипулации на вота

За половин час днес представители на „Ред, законност и справедливост" от цялата страна блокираха движението в района на граничен пункт „Капитан Андреево". Мирният протест на коалицията беше насочен срещу образуваните 123 секции в Турция по повод утрешните избори. Хората на Яне Янев обявиха подозренията си и за други очаквани манипулации на вота.

Под звуците на националния химн и патриотични песни започна мирният процес на представителите на „Ред, законност и справедливост" в района на граничен пункт „Капитан Андреево". От партията протестираха срещу големия брой секции за гласуване, разкрити в съседна Турция. За вота тази неделя техният брой е 123. В същото време броят на секциите за нашите сънародници в Западна Европа е три пъти по-малък, обяви пред протестиращите лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов. Ето какво още каза той:

„Преди близо две години, на местните избори, пак затворихме границата, за да спрем автобусите от Турция. С това искахме да дадем знак на мнозинството в българския парламент и на българското правителство, че българинът вече се е събудил и не желае да бъде тъпкан, не желае неговият вот да бъде подменян от една етническа партия, начело с нейния шеф Ахмед Доган. Ние искаме една нормална държава, в която да живеем нормално, спокойно и свободно. Една държава, в която да има ред, да има законност. Искаме едно правителство, което да отстоява преди всичко и над всичко интересите на българската нация, интересите на България, а не партийните интереси на БСП, ДПС, НДСВ и на разни други мераклии, които отново се гласят да дойдат и да ни яхнат. Ние обещахме, че ако ние бъдем на власт в България ще има ред и порядък. Тези, които грабиха ще отидат там, където им е мястото - в затвора, за да могат да видят обикновените българи, че най-накрая в България нещо се променя. Тези, които ни грабиха 20 години отново претендират да ни управляват. Още в началото на кампанията казахме, че ако българското правителство не вземе мерки и не премахне тази несправедливост - 123 секции в Турция, а в същото време три пъти намалени секции за българите в западна Европа, САЩ и Канада, ние първо ще направим митинг пред външно министерство. Направихме го. Ще направим митинг пред централата на Доган. Направихме го. Предупредихме, че ако днес, до 11 часа, не ревизират решението на външно министерство за тези 123 секции ще затворим границата. Ние ще изпълним това, което сме казали. Вероятно след изборите ще ни обвинят в това, че сме наклаждали етническо напрежение. Не, напрежението го направи Доган, направиха го и неговите чираци, Сакскобургготски и Станишев. Има огромно мнозинство от българския народ, което трябва да е спокойно и да бъде спокойно в собствената си държава".

Има опити изборите да бъдат манипулирани от определени политически сили, като се използват нови методи, за да се попречи на избора на европейска България. Това заяви пред множеството председателят на Гражданско сдружение „Европейски демекратичен път" Димитър Абаджиев. Ето какво още каза той:

„Ние всички сме тук, защото държавата се е оттеглила. Тя извършва пълзящ преврат от Ахмед Доган и неговите везири. Ние сме тук, за да защитим държавата, защото тя не защитава интересите на българския народ. Не е виновна полицията, която също е изоставена от държавата. Не са виновни чиновниците. Виновни са тези, които представляват държавността - Ахмед Доган и неговите везири - Георги Първанов, Сергей Станишев и всички техни слуги. България има нужда да защити националния си интерес. Турция организирано се намесва във вътрешните работи на България. Трябва ли да допускаме Турция да определя българското Народно събрание. Ние сме тези, които трябва да защитим държавата. 123 секции са разкрити в Турция. Ще се гласува с невалидни паспорти. Организират се автобуси да се гласува тук".

„В 21 век, в европейска България, няма институции. От „Ред, законност и справедливост" искаме политико-икономическата мафия да бъде изметена. И всяко гласуване с бюлетината на РЗС е гласуване е държавата да се върне на гражданите. Политико-икономическата мафия начело с Ахмед Доган да бъде изметена от българската държава", коментира още Абаджиев.

Шествието от симпатизанти на „Ред, законност и справедливост" блокира пътя за граничен пункт „Капитан Андреево" и спря за половин час движението на тирове и леки автомобили. Ето какво още каза Красимир Каракачанов:

„Събрали сме се, за да докажем, че сме достоен народ, а не сме овце, които могат да бъдат лъгани, мамени, разкарвани или купувани за 10 лева. България е нашата родина и ние няма да я предадем или да я продадем, или да я оставим под аренда на Доган и неговите чираци".