„Здравей, България” готви изненада - нова опаковка и ново лице в екипа си
„Здравей, България” готви изненада - нова опаковка и ново лице в екипа си / снимка: Нова телевизия

От 7-ми септември „Здравей, България" ще изненада зрителите с нова опаковка и ново лице в екипа си. Марина Цекова ще води Новините на сутрешния блок, заедно с Богомил Грозев, като двамата ще се редуват в ролите си на репортери и водещи. Марина е един от доказалите се репортери на Нова, продуцент на Темата на Нова, изключително силен разказвач на вълнуващи и драматични истории. За репортажите си през пролетта на 2014 г. е удостоена с признанието „Достойните българи".

Здравей България готви изненада  нова опаковка и ново лице в екипа си
netinfo


От този уикенд съботно-неделният сутрешен блок на Нова „Събуди се" стартира с обновен декор и нов час - от 8:00 до 11:00 ч. Голямата новина тук е, че водещата Мира Иванова вече ще бъде с нов екранен партньор, с който зрителите ще се запознаят още тази събота. Новият ко-водещ е дебютант в публицистиката, но с 10-годишен опит в телевизията.

Здравей България готви изненада  нова опаковка и ново лице в екипа си
netinfo


Вече повече от година „Здравей, България" и „Събуди се" бележат изключително добри резултати. От началото на 2014 до момента сутрешният блок на Нова е лидер сред населението в активна възраст (18-49 години), с дял от зрителите 31.3%, докато сутрешния блок на втората в класацията  медия отчита едва 23.5%, според данните на независимата, международна пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер. Още по-осезаема е преднината сред активното градско население (градско 18-49 години), където „Здравей, България" има с близо 50% по-високи резултати спрямо конкурентното предаване*. От началото на май  2014 до момента „Събуди се" привлича средно 22,4% от зрителите в активна възраст, докато „Тази събота" и „Тази неделя" по конкурентната медия отбелязва с близо една трета по-нисък среден резултат (17,3% дял).

С нов ден и час на излъчване се завръща в ефира на Нова и „Комбина". Зрителите вече ще имат възможността да го гледат всеки неделен ден, от 16:00 до 19:00 ч. Следвайки концепцията на предаването да бъдат близо до хората и през настоящия сезон водещите Лора Крумова и Галя Щърбева обещават повече публицистика, неразказни истории и ексклузивни теми и гости.

Здравей България готви изненада  нова опаковка и ново лице в екипа си
netinfo

От понеделник късната емисия на Новините на Нова ще се завърне към обичайния си час на излъчване - всеки делничен ден, точно в 23:30 ч. Специалната лятна мисия новини, която Нова пусна в началото на юни постигна отлични резултати. От старта си през юни до момента лятното издание е привлякло 21,6 % от аудиторията в активна възраст ( А18-49 години), което е с 15 % ръст спрямо резултатите на миналогодишната лятна емисия на Нова.

Още едно харесвано и разпознаваемо лице - Миролюба Бенатова, ще продължи да следва вътрешния си глас и да бъде на точното място в точния момент, заедно с екипа на Новините на Нова, със своята авторска рубрика „Миролюба Бенатова представя".

Вече 25 поредни седмици Нова запазва лидерството си на най-предпочитан ТВ канал, като средният дял на канала сред населението в активна възраст (18-49 години) е 22 %, спрямо 19,8%  дял за втората в класацията медия. Нова отне лидерството на втората в класацията телевизия за първи път през есента на 2014, а през пролетния сезон на 2015 отново затвърди лидерската си позиция и вече в продължение на 25 седмици е най-гледаният телевизионен канал сред активното население в страната (18-49).

Според данните на независимата пийпълметрична агенция Нилсен Адмосфер от началото на 2014 до момента Здравей, България" отчита среден дял от 33,9%, което е с близо 50% по-високи резултати спрямо конкурентното предаване, което отчита 22,7% среден дял за периода.