Юлияна Николова спечели специалната награда на БГ Прес Фото
Юлияна Николова спечели специалната награда на БГ Прес Фото / снимка: Sofia Photo Agency

Фоторепортерът на DarikNews.bg Юлияна Николова спечели специалната награда в конкурса за българска фотожурналистика на фондация "БГ Прес Фото" за фоторепортажа й от изборите в ромските махали "Факултета" и "Филиповци". Отличията в конкурса връчиха президентът Росен Плевнелиев и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Юлияна Николова винаги е била зад обектива. Фотографиите, удостоени със специалната награда, отразяват най-порочната изборна практика - купуване на гласове. Фоторепортажа "Избори в квартал "Факултета" можете да разгледате отново ТУК.

Вече повече от шест години Юлияна Николова отговаря за фотографската агенция Sofia Photo Agency, която е част от портфолиото на Дарик. Преди това е работила и в няколко печатни издания, както и в една от най-големите PR агенции M3 Communications Group.

Юлияна Николова спечели специалната награда на БГ Прес Фото
netinfo

Юлияна Николова спечели специалната награда на БГ Прес Фото
netinfo

Администрацията на държавния глава е домакин на изложбата, която представя най-добрите снимки от българските печатни медии за 2011 година. Десетото издание на конкурса, който се провежда под патронажа на столичния кмет, съвпада със 100-годишнината на вестникарската фотожурналистика в България.

Победител в конкурса на "БГ Прес Фото" е фотографът Васил Донев от агенция ЕПА с репортажа си "Либийската пролет".

На второ място е Неделиян Нешев от Пловдивската православна телевизия за фоторепортажа си "Атонските монаси". Третото място спечели Георги Кожухаров от "Капитал Дейли" за репортажа си за протестите в Атина.

Изложба с фотографии, селектирани от всички участници в конкурса на "БГ Прес Фото", може да се разгледа на Моста на влюбените на НДК до края на март. Още снимки от награждаването вижте ТУК.

Юлияна Николова спечели специалната награда на БГ Прес Фото
netinfo