Анимари Димитрова
Анимари Димитрова / www.rusalya.org
Училището за изкуства и занаяти в село Русаля оцелява с чудо
96743
Училището за изкуства и занаяти в село Русаля оцелява с чудо
  • Училището за изкуства и занаяти в село Русаля оцелява с чудо
29 социално слаби деца се обучават в училището за изкуства и занаяти в село Русаля, община Велико Търново. Издръжката на дете е 960 лева, разказа пред Дарик управителят Анимари Димитрова. Училището се нуждае от средства, за да завърши успешно тази учебна година. Освен дарители от чужбина, вече откликват и хора в България, похвали се Димитрова.
 
"Случи се наистина чудо. В момента, в който пуснахме призива, започнаха обаждания на много хора - кои с по-малко, кои с повече средства ни помогнаха и ние успяхме да се справим с месеците януари и февруари, което за мен е изключително чудо. Не успяхме да съберем тази сума, която по принцип ни е необходима за качественото съществуване на училището, но успяхме да покрием най-належащите нужди и училището да продължи да работи със същите темпове", похвали се Димитрова.
 
Училището все още очаква пари от държавата. Надяват се да ги имат до края на март, началото на април. "За да знаем в зависимост от средствата, които ще получаваме от държавата, какво още трябва да търсим като мениджъри. Защото освен управител, се явявам и един от мениджърите на училището, за да можем да продължим напред, здраво стъпващи на земята", посочи Анимари Димитрова.
 
Тя не знае каква е очакваната държавна сума. "За първи път ние ще получим пари от държавата. Знаем горе-долу на какво основание се правят сметките - на брой ученици. Но каква сума ще стигне до нас, все още не сме наясно. Имаме нужда от приятели, имаме нужда от съмишленици и ще бъдем много благодарни за всяка помощ", каза още управителят на училището за изкуства и занаяти в Русаля.

Ако искате да подкрепите финансово училището, може да използвате банков превод или превод чрез Paypal:

Банков превод:

Сдружение Русаля

ПроКредит Банк, София

BIC: PRCBBGSF

IBAN: BG37PRCB92301046274611