Скулптурна изложба подгрява фестивала „Сцена на кръстопът“
Скулптурна изложба подгрява фестивала „Сцена на кръстопът“ / netinfo

Със скулптурната изложба "Утопия" на Вячеслав Есенков стартира съпътстващата програма на театралния фестивал „Сцена на кръстопът".

Авторът е вдъхновен от темата на тазгодишното издание на театралния форум „Театъра-утопия". Експозицията е разделена в три части - растителен и животински свят и фигурални композиции.

Това е паралелният свят, в който живеем, въображаемият свят в есенен Пловдив. Както слънцето се събужда, така творческият нерв на художника Есенков е възбуден от този шарен и импулсивен свят, казва галеристът Ганю Ганев-Ганди. Творбите му, независимо дали са в експозиция, депо или частен дом, изграждат мрежа, в която, вгледани веднъж, се улавят модели, които се кръстосват с очакване, стоплени от театралния прожектор на вниманието... Пловдив, синоним на сцена или паяжина за красиви пеперуди... - това е изложбата на Вячеслав Есенков, завършва Ганди.

Изложбата „Утопия" ще бъде открита тази вечер от 19 ч. във фоайето на Градския дом на културата, а утре вечер, от 19 часа ще бъде даден старт и на театралния фестивал с премиерата на „Сако от велур", с режисьор Борис Панкин.

Скулптурна изложба подгрява фестивала Сцена на кръстопът
netinfo