/ NOVA
Проблемите в племето дадоха отражение на арената и те загубиха без да завършат изпитанието
След тежката битка за територия, всяко от племената свикваше с новите условия на живот. Радостта на Жътварите в Резиденцията и ранното ставане при Ловците в Стопанството не можеха да се сравнят с тежестта, която се усещаше в отношенията в племето на Рибарите. Загубата в последната битка предизвика нов словесен сблъсък между Христа и Екатерина.

Йоанна от Ловците изгради своята стратегия как да изпълни тайната си мисия без да я заподозрат и да открадне яйца за сестра си Катя. Още преди началото на Номинационната битка чрез знаци двете сестри се бяха разбрали как да стане размяната. По този начин по-малката успя да завърши задачата си.
В многоетапната битка за спасение от номинация племената показаха както сериозна екипна игра, така и пълна хаотичност. Ловците преминаха през сложното трасе с много препятствия в синхрон под ръководството на Тодор. Те успяха първи да постоят своя тотем и това им донесе победата. На второ място останаха Жътварите, които през цялото време водеше Сюзън.

Третият етап от изпитанието, свързан с преминаване през лабиринт от въжета, спря Рибарите в устрема им за спасение. До финала те не успяха да преминат през него.

След края на битката в очите на Джералдин имаше сълзи, породени от отношението на Димитър. Думите му силно я засегнаха, а Любомир повдигна темата по време на вечеря. Отправените обвинения разклатиха иначе стабилното племе на Жътварите.

Игри на волята
NOVA

Разборът в племето на Рибарите премина с обсъждане на стратегията и нападки между играчите. Въпреки че не участта в играта, Екатерина отново беше на прицела на Ивайло и тя категорично заяви, че няма търпение да го номинира.

Кой ще са двамата номинирани при Рибарите и каква нова битка се задава за другите две племена – гледайте утре вечер от 21:00 ч. в „Игри на волята: България” по NOVA.