Премиерът Марин Райков връчи награди на достойни българи
Премиерът Марин Райков връчи награди на достойни българи / netinfo

Министър-председателят Марин Райков връчи наградите на отличените в инициативата „Достойните българи” на церемония в Националния археологически музей.

Сред отличените са 15-годишният Марио Тихомиров (на снимката в текста), който извади 8-годишно дете, пропаднало в скална цепнатина край Белоградчик. Марио живее в Дома за деца, лишени от родителски грижи, „Надежда” в града.

Близките на Христо Стефанов и Петър Тодоров, получиха отличията за тяхната смелост и доблест. Двамата мъже спасиха две давещи се деца и загинаха заради мъртво вълнение на 20 юли 2012 г.

В словото си премиерът заяви, че живеем във времена, когато някои се опитват да ни внушат, че взаимните обвинения, интригите и компроматите са естественото състояние на нещата в едно общество, което е разтърсено от социална криза, отбелязва БТА.

„Живеем в едно общество, в което някои се опитват да ни внушат, че принципът „всеки за себе си” няма алтернатива. Днес те опровергаха това”, обяви премиерът Марин Райков след връчването на наградите. Той изказа „само една човешка благодарност в
качеството си не на министър-председател, а на един българин, който вижда, че тези достойни действия дават съдържание на понятието нация”.

Премиерът Марин Райков връчи награди на достойни българи
netinfo