„Откраднат живот“ с престижна награда от лекарската колегия

Хитовият български сериал получи приз за утвърждаване авторитета на лекарите в България

Евтим Милошев
Евтим Милошев / NOVA
Хитовият български сериал получи приз за утвърждаване авторитета на лекарите в България
Най-успешният български медицински сериал получи отличието „Принос в утвърждаването авторитета на лекарското съсловие” на специална церемония през изминалата вечер. Престижната награда беше връчена на продуцента на „Откраднат живот“ – Евтим Милошев, по време на първите Годишни награди „Лекар на годината 2018”, организирани от Столична Лекарска Колегия на БЛС. Наред с категориите „Доайен“, „Млад лекар на годината“ и призовете за иновации в медицината именно хитовата продукция по NOVA беше отличена като фактор в утвърждаването на лекарската професия и нейното значимо място в обществото.

лекарска колегия
NOVA

„Това е признание за работата на целия екип! „Откраднат живот“ винаги е разглеждал дълбоката отговорност на лекарите към професията и търсенето на отговори и решения дори в най-тежките медицински казуси. Често пъти пациентите сравняват лекарите с Господ, но има една голяма разлика. Той решава кога да отидат при него, докато лекарите се борят за оставането на много хора на земята всеки ден“ - сподели продуцентът на най-успешния български медицински сериал  Евтим Милошев. По време на своите шест сезона сериалът разглежда десетки медицински казуси, подкрепя социални каузи с участието на актьорския състав и търси диалог в теми като здравеопазване и заболявания, оставени в периферията на социума.

Не пропускайте новите епизоди на „Откраднат живот: Анатомия на гнева“, който продължава да вълнува зрителите с историята на лекарския екип в МБАЛ „Св. Кирил“.

Повече новини ще откриете на уебсайта на “Откраднат живот” и на официалната страница на сериала във Facebook, а всички епизоди можете да видите само в NOVA PLAY.