/ iStock/Getty Images
Концерти в София и в Стара Загора ще бъдат част от дарителската кампания в подкрепа на 32-годишния Николай Маринов, който в средата на март пострада тежко след падане от мост в китайската столица Пекин.
 
Концертите ще бъдат организирани от фондация "Чудесата на децата", с която се е свързало семейството на пострадалия мъж. В рамките на кампанията ще бъдат поставени и дарителски кутии в различни търговски обекти, разказа пред Дарик Тихомир Колев, заместник-председател на фондацията.
 
Сумата, която трябва да бъде събрана, е в размер на 35 хиляди лева - толкова ще струва рехабилитацията на Николай Маринов, която вече дава резултати, но трябва да продължи поне 6 месеца.

Самият Ники сподели, че се чувства все по-добре и вече може да сяда в леглото, благодарение на усилената рехабилитация.  
 
С два концерта с участието на известни български изпълнители и с дарителски кутии в големите магазини фондация "Чудесата на децата" ще потърси подкрепата на хората за възстановяването на младия учител по български език Николай Маринов.

Българин е тежко пострадал след падане от мост в Пекин

Той пострада тежко след падане от мост в Пекин и след две животоспасяващи операции в китайска болница беше транспортиран у нас. От няколко седмици Ники е настанен в болница в Стара Загора, където му се провежда рехабилитация на тялото и крайниците. В близките седмици ще бъдат направени опити за изправянето му в проходилка или на патерици, разказа пред Дарик самият той:

"Обстановката и болницата са много добри, което ми вдъхва надежда, че всичко върви по план. Отношението на персонала и ръководството на болницата е много добро"   

С организацията на концертите, които вероятно ще бъдат през юни и август в София и Стара Загора, се е заел заместник-председателят на фондацията Тихомир Колев.

С него се свързал бащата на Ники, тъй като семейството е в тежко финансово положение и не може да си позволи сумата от 35 хиляди лева за рехабилитация.

„Думите на баща му ме трогнаха много, когато той дойде и каза, че е бил при Ники, това ме накара да се замисля как един млад човек, който е направил толкова много остава неподвижен”, сподели Колев

Българинът, паднал от мост в Пекин: За случилото се, притесненията и какво следва
 
Тихомир Колев споделя, че хората биха помогнали на Ники да се възстанови.

Според лекарите от старозагорската болница Ники има голям шанс да се изправи и проходи. След няколко месеца рехабилитация в болницата те трябва да преценят как да продължи възстановяването на мъжа - в лечебно заведение или вкъщи.