Обучават 14 кучета водачи в училището на „Очи на четири лапи
Обучават 14 кучета водачи в училището на „Очи на четири лапи / снимки: Sofia Photo Agency, Надя Коцева

Център за социална рехабилитация на хора със сетивни увреждания с помощта на служебни кучета ще започне да функционира от февруари следващата година. Проектът, в размер на 100  хиляди лева, се финансира от Столичната община. Изпълняващият длъжността кмет на София Минко Герджиков и председателят на фондация „Очи на четири лапи" Албена Алексиева подписаха договор, който регламентира обучението на 14 кучета водачи в училището на фондацията.

Училището за кучета водачи е създадено преди 4 години и досега в него са обучени 14 животни. Самото обучение продължава 2 години, разказа председателят на фондацията Албена Алексиева:

„Започва се с избора на бебетата от кутилото. Избраните чрез тест бебета отиват в приемни семейства. През това време ние финансираме, чрез спонсорите и институциите, които ни подпомагат, като Столична община, за обучението и ветеринарните грижи, всичко необходимо, за да порасне кучето живо, здраво и послушно, подлежащото на обучение куче водач".

За трета поредна година Столичната община съфинансира обучението на служебни кучета водачи, обясни изпълняващият длъжността кмет Минко Герджиков.

Обучават 14 кучета водачи в училището на Очи на четири лапи"
netinfo