Николай Дойнов
Николай Дойнов / NOVA
Водещият на Новините на NOVA вече е в престижната редица с отличените
Историите за смелост, доброта и щедрост - това са вдъхновяващите истории на „Достойните българи”. Те са стотици в 17-годишната история на инициативата на "24 часа" и БНТ.

В престижната редица с отличените вече е и водещият на NOVA Николай Дойнов заради документалните си филми за историята на България.

„Аз не съм историк, но много обичам да разказвам истории – това е цялата история. Най-голямата сила на историческата наука е огромния житейски опит, с който борави тя. Няма житейска ситуация, която да не се е случвала някога някъде в историята", каза по време на церемонията Дойнов.
Той и операторът Росен Илиев пътуваха до Турция и Русия, срещаха се с историци и различни гледни точки. Самият журналист твърди, че историците в днешни времена са като лекари, които знаят различни начини за поставяне на диагнозите. Водещият на Новините на NOVA препоръчва на всички нас да се обръщаме по-често към историята.

За 17-те години, откакто е учреден призът „Достойните българи”, вече са отличени над 700 души в различни сфери, допринесли с делата си за живота в България.