/ iStock/Getty Images
От Министерството на образованието и науката честитят празника на студентите 8 декември. Вече 119 години 8 декември е не просто празник на студентите. Той е символ на младостта и независимия дух, на смелите идеи и мечти, на свободата и погледа в бъдещето. И никоя пандемия не може да промени това, независимо от трудностите, пред които изправя цялата академична общност, се казва в съобщение, разпространено от пресцентъра на МОН.

Висшето образование както в България, така и в целия свят, се развива динамично. Все повече университети работят заедно, като разработват съвместни учебни програми. В ход е и процес на европейска интеграция – българските висши училища вече се включват в европейските университетски мрежи. Не на последно място – университетите все повече си партнират с научните организации. Всичко това разширява максимално достъпа на студентите до знание и модерна материална база.

Мит е, че висшето образованието в България не е качествено, пишат още от МОН. И попълват: Доказва го фактът, че абсолвентите на нашите университети се реализират успешно навсякъде по света. Затова, скъпи студенти, възползвайте се максимално от възможностите, които предлагат българските висши училища, апелира министерството. През тях минава пътят към успешната реализация и кариера.

Пожелавам Ви да бъдете здрави, силни и упорити. С Вашето постоянство и амбиции са свързани днес надеждите на цялото ни общество за икономически просперитет, толерантност и активна гражданска позиция в обществото. На Вас разчитаме за изграждане на по-добро бъдеще за България, апелират още от министерството.

И заключват: Бъдете любопитни, взискателни, непримирими, защото това ще гарантира качествено висше образование. Учете се всеки ден, доверете се на опита и знанията на своите преподаватели, бъдете дръзки и уверено вървете към реализацията на мечтите си!