/ Thinkstockphotos
Биляна Лазарова от „Следвай ме“, Надя Петрова и Ралица Добрева от „Килерът“ ще се включат в автомобилното състезание
Десет млади и красиви, популярни дами ще вземат участие в автомобилното състезание „Овация 2018“, което ще се проведе на 7 октомври до Национален стадион „Васил Левски“. Инициатор и организатор на проявата е тв водещата и журналист Миглена Ангелова. Лице на кампанията е „Мис България 2018“ и „Мис Планет 2018“ Тамара Георгиева, като прекрасните лица на Vbox7 Биляна Лазарова („Следвай ме“), Надя Петрова и Ралица Добрева („Килерът“) също подкрепят инициативата „Отговорни млади шофьори“ за повече безопасност по пътищата за нашите деца.

Надя Петрова
NOVA

Освен талантливите актриси, в състезанието ще видим зад волана още Петя Стоянова (Пенелопе), която бе част от уеб проекта „InstaQueen“ в ролята на ментор на участничките. В инициативата се включват и плеймейтката Ася Капчикова, тийн любимката Ева, близначките от „Х Фактор“ Алекс и Влади, студентката по информатика Елен Стоенчева. Водещи на събитието са Борислав Борисов, по-известен като Боби Звездния репортер и актьорът Алпер Чочев.

Ралица Добрева
NOVA

По време на състезанието Тамара Георгиева ще постави началото на кампанията „Отговорни млади шофьори” в България. По-късно, на 18 ноември, когато е Световният ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия, актуалната „Мис България 2017“ съвместно с авто „Овация“ и няколко НПО, свързани с безопасността на движението, ще организира събития в големите градове на България, като част от Националната кампания „Отговорни млади шофьори”.

Биляна Лазарова
NOVA

„Ще дадем своеобразен старт чрез авто състезание, каквото досега не сте виждали. Десет млади красиви жени, разпределени в пет екипа, ще преминат с електрическа кола BMWi3, каквато до този момент не са карали, три етапа, чиито правила не познават - също като в живота“ , разказва за предстоящото шоу Миглена Ангелова. Автомобилното шествие ще се случва директно в центъра на София в рамките на няколко часа пред жива публика. Атракцията ще има и директно излъчване в Youtube и Facebook.

„Всички страдаме от новините, които информират за пострадали при ПТП-та млади хора. Мисля, че не по-малко страшно и пречупващо живота е, когато млад човек причини ПТП. Лесно е да обвиняваме, но всъщност сме наясно, че има какво да се направи, за да няма толкова много нещастия“ , казва Ангелова. Именно това я провокира да проучи защо и как, какво се прави в други страни и малко по малко стига до някои важни факти, които да постави на общественото внимание. “Ако бях в ефир, сигурно щях да направя някаква рубрика, но не мисля, че това щеше да е достатъчно. Така постепенно се роди идеята за „Овация“ - по приятен и атрактивен за младите хора начин да привлечем вниманието им към Отговорността на всеки един от нас пред Живота. Идеята постепенно се разви и се превърна в кампанията „Овация за отговорни млади шофьори“, споделя Ангелова. Затова целта е състезанието да продължи да се организира за в бъдеще два пъти годишно.