/ БГНЕС, архив
Президентът на КНСБ Пламен Димитров отправи поздравително обръщение по повод Деня на труда, съобщиха от пресцентъра на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ).
 
"Честит Ден на труда и на международната работническа солидарност, скъпи синдикални сестри и братя", се посочва в обръщението. Той отправя поздрав и към онези, които в празничния ден ще бъдат на работните си места. "Поздравявам ви с официалния празник на КНСБ и пожелавам на вас и на Вашите близки крепко здраве, успех и благополучие", е посочено в обръщението.

1 май – Международен ден на труда (ВИДЕО)

КНСБ организира поредица от събития на 1 май - Ден на труда, съобщиха от пресцентъра на синдиката.
 
На площад "Възраждане" започна панорамна обиколка на столицата с празничен ретротрамвай. Обиколката е част от кампанията "Нашият обществен транспорт" на Международната федерация на транспортните работници и Съюза на транспортните синдикати в България. Целта е да се популяризират предимствата на обществения транспорт и ползите от него.
 
После в клуб "Перото" беше открита изложба с карикатури за бъдещето на труда на "Дружеството на невъзпитаните карикатуристи" и КНСБ. В нея участват Алла и Чавдар Георгиеви, Христо Комарницки, Чавдар Николов, Илиян Савков, Иван Кутузов, Ивайло Нинов, Маргарита Янчева, Анатолий Станкулов, Ирен Трендафилов и Цочо Пеев.
 
Празнична обиколка в центъра на София с ретро трамвай

Във Военния клуб се състоя и Национална конференция за заплащането на труда и правата на трудещите се. Пред НДК предстои и младежка информационна кампания, посветена на Международния ден на труда и Младежка акция "Не на насилието на работното място!".