/ ThinkStock/Getty Images
Учени от университета на Колорадо сравниха ефекта от диетите и физическата активност в борбата с излишните килограми и определиха най-ефикасния метод за отслабване, съобщи Сайънс дейли.

5 диети, с които видимо ще отслабнете за по-малко от месец
 
Специалистите изследваха количеството изразходвани калории от хора, които отслабнали и след това съумели да поддържат телесното си тегло. Освен това те анализираха данни за хора с нормално или излишно тегло. За целта използваха метод, който се изразява в обогатяване на водата в организма с тежък водород и тежък кислород. Този метод е много по-надежден в сравнение с използването на въпросници.

Колко трябва да ядем, за да сме здрави?

Мъжете с дебели гласове са с по-добра имунна защита в областта на гърлото
ThinkStock/Getty Images

Учените заключиха, че за намаляване и поддържане на телесното тегло са по-ефикасни физическите натоварвания, а не диетите. При физическите натоварвания човек поглъща почти същото количество калории, както при затлъстяване, но ги изразходва по-бързо. Това му позволява да избегне ново затлъстяване.

Пет храни, с които ще преодолеем пролетната умора
 
По-рано учени установиха, че затлъстяването е главната причина за рязкото увеличаване на раковите заболявания сред младите хора в САЩ. Между 1995 г. и 2015 г. злокачествените тумори, за които излишното тегло е рисков фактор, са започнали да се появяват по-често сред жените и мъжете под 50-годишна възраст.

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА