Домашното образование дава добри резултати
Домашното образование дава добри резултати / снимка: Sofia Photo Agency, архив
Домашното образование дава добри резултати
56227
Домашното образование дава добри резултати
  • Домашното образование дава добри резултати

Домашното образование дава по-добри резултати, защото по този начин родителите са по-близо до децата си, а и децата не учат наизуст. Това разказва майка, избрала сама да обучава 10-годишния си син.

Рени Димитрова и съпругът й заменят преди 5 години живота в София със спокойствието на село Полска Скакавица. Семейният бизнес с къщата за гости върви добре, а близостта с природата премахва всички здравословни проблеми на момчето.

"Според мен това е форма, която дава възможност, първо, за по-голям контакт между родителя и детето, второ, големият плюс е това, че аз не съм като учителите, които бързат да преподават и препускат по материала, независимо дали някой е усвоил нещо, или не е усвоил. Аз преминавам напред, когато видя, че той е усвоил нещо, така че при мен не може да се получи наизустяване, назубряне и т.н.", обясни Димитрова.

Тя допълни, че тази форма е по-удачна и за самото дете, защото разбира нещата по-лесно, а като допълнение си правят и екскурзии на различни места.

"Може би му липсват децата до някаква степен, но се опитваме да компенсираме по друг начин. Например чрез спорт, като го водим няколко пъти в седмицата, за да спортува с други деца. Може би това е единственият недостатък. Но иначе, ако е в населено място, препоръчвам тази форма на всеки един родител. Децата ни са умни и имат нужда от внимание, което в училище не може да им бъде обърнато, тъй като учителите имат една камара деца пред себе си и те не могат да се отнасят към тях със същото внимание и към всяко едно дете", каза още Димитрова.