Деси Банова: Почти няма седмица без сериозно природно бедствие
Деси Банова: Почти няма седмица без сериозно природно бедствие / Нова тв

Оказва се, че почти не минава седмица, в която да няма държава, пострадала от някакво сериозно бедствие и за съжаление бедствия се случват навсякъде, те се случват и в по-богатите страни, но те са по-подготвени за тях. Това разказа в „Здравей, България" по Нова телевизия водещата на Времето по Нова телевизия Деси Банова, която само преди дни се върна от Ню Йорк. Там се проведе форумът на ООН за климатичните промени.

"По време на срещата много се говореше за адаптацията към климатичните промени и за това какво може да се направи с цел превенция", обясни Деси Банова. Благодарение на форума тя на два пъти успява да се види и с Леонардо Ди Каприо.

"Аз имах щастието да бъда поканена сред 12 водещи на прогнозата за времето от цял свят, които са активни по темата. Наистина беше невероятно усещането, много съм щастлива и благодарна. Приемам го като лично признание и като признание за Нова телевизия, защото благодарение на целия екип на „Темата на Нова" и на Нова телевизия направих темата „Климатични аномалии", те страшно много харесаха тази работа и бях поканена там", добави тя.

Леонардо Ди Каприо наистина не прилича на себе си, много е различен, напълнял е леко, с една огромна брада. Имах щастието да го видя два пъти от близко разстояние. Участвахме на така наречения „Climate march", една демонстрация по улиците на Ню Йорк. За първи път се събраха 400 000 души от цял свят. Всичко беше много мирно, много весело, хората пееха, забавляваха се", каза още Деси Банова.

„Дори и изглеждаше малко по-различно от това, което сме свикнали да гледаме, усещането да си близо до този човек пак е много силно и се чувствах поласкана, че имах възможността да го видя на живо. Той има страхотна харизма. Той беше толкова подготвен за речта си пред ООН, според мен се беше готвил, както се готви за роля. Само веднъж си позволи да погледне от едни листи. През цялото време говореше с невероятна страст. Той от доста години се занимава с това да защитава природата", сподели тя.

Източник: Novanews.bg