Деца и родители безопасно в интернет
Деца и родители безопасно в интернет / снимкa: БГНЕС
Най-мащабната инициатива, насочена към деца и техните родители, за безопасно поведение в интернет старитира днес. Тя се провежда за трета поредна година по инициатива на Майкрософт България съвместно с интернет портала az-deteto. Тя е насочена към деца между 6 и 16 години, и техните родители с цел те да бъдат информирани как по-ефективно да предпазят децата си, докато използват интернет.

Общо седем са златните правила, за да се чувстват децата безопасно в интернет, заяви Богдана Трифонова, която е и лица на кампанията, а част от тях са:

„Винаги ще казвам на родителите си, когато имам проблеми или когато срещна непознат в интернет, няма да давам името или адреса си на никого в интернет”, коментира Богдана Трифонова.

Сред тях са още позволение от родителите за ползване на компютъра, да не се отварят имейли от непознати, да не се ползва компютърът повече от един час на ден и съгласуване с родителите на сайтовете, в които детето влиза. Съществува обаче и осмо правило, избрано на специален конкурс, спечелен от Здравка Иванова: „Уважавай всички във виртуалния свят , но се доверявай само на тези, които истински познаваш”.

Тази година кампанията стартира с нов конкурс – Урок за родители. Христина Христозова, маркетинг мениджър на Майкрософт България, разказа повече за идеята: „Искаме децата да дадат своето предложение как родителите ще ги предпазят най-добре в интернет. Те могат да бъдат най-добрите съветници”.