/ Chilli Hills
„Люта Коледа във фермата“ продължава и през следващите два уикенда с много забавления, музика и интересни изложители
Българският бранд за люти крафт продукти Chilli Hills организира истински фермерски базар през първите три уикенда на декември. Първата порция събития се състояха през изминалите събота и неделя, когато гостите на фермата се забавляваха с много музика, пийване и хапване.

Люта Коледа във Фермата продължава и следващите два уикенда на територията на новооткритата ферма за люти чушки в село Лозен, където се помещава и първият „Музей на лютото“ в Европа, с над 70 различни вида люти чушки от цял свят, подредени по географски зони.

По време на базара гостите могат да пазаруват и дегустират различни продукти от над 10 бранда: вино и мезета, маслини, зехтин, истински шоколад за пиене, здравословни десерти. Греяното вино, ракия и грог ще са на разположение през цялото време. Николай Маджаров – Файчето от Мастършеф ще върти немски специалитети: джолани, супи и много други кулинарни изкушения.

В духът на българската традиция, Chilli Hills обявява конкурс за най-добра домашна ракия, най-добро домашно вино и най-добър домашен лют сос. Всеки, който иска да се похвали със своите домашни творения, може да остави мостри във фермата тази събота през целия ден. Експрертно жури в състав Сандомакс от Chilli Hills, Файчето от Мастършеф и Тодор Мешков от магазин Вино и Мезе ще оценят участниците. В неделя следобяд на 10-ти декChilli Hillsември ще бъдат обявени на живо Царете на ракията, виното и лютото, които ще спечелят предметни награди на стойност близо 500 лв.

Купонът ще продължи с музика на живо и детска работилница за коледни бисквитки.

За всички актуални новини, следете страницата на събитието.

За добро настроение тук е видеото от изминалия уикенд.

Chilli Hills Farm & Open Spacе се намира в с. Долни Лозен, ул. Маркова Ливада. До нея може да се стигне с кола (20 мин. от центъра на града), или с градски транспорт. Разположенa е на площ от 7 000 m2 в началото на селото с уникална гледка към София и Стара Планина.

За Chilli Hills

Любимият на всички бранд за люти крафт продукти Chilli Hills е символ на качество, съвременен дизайн и любов към лютото. През последните 10 години Chilli Hills се превърна в пример и успешно вдъхновява младите и активни хора в България и не само!

Chilli Hills стартира като търговска марка в началото на 2014-а година и от тогава оперира като бутикова ферма, в която се отглеждат редки видове люти чушки от цял свят. В рамките на няколко часа след брането им, те се обработват и консервират под формата на люти сосове, пасти, маринати и много други разнородни продукти.

Основната цел на Chilli Hills е да допринесе за развитието на лютата култура в България като също така даде роден качествен лют продукт на световния пазар на лютото.

Собствената линия „Бalkan Hot Sauce“налага първия занаятчийски лют сос в България, който е и официално най-лютият продукт в страната.

От началото на месец Октомври, Chilli Hills отвориха и новата си ферма, която е отворена за посещения и организация на събития.