/ NOVA
Актьорът разказа за инициативата за популяризиране на късометражното кино в страната в „Плюс – Минус. Коментарът след новините"
„Целта ни с турнето КИНОlove е да популяризираме късото кино. Когато са студенти, повечето актьори, режисьори, продуценти и оператори стартират в късата форма. Тя е доста експериментална на моменти, но в същото време тя ти дава някаква база и възможност да провериш къде се намираш. Още там можеш да разбереш ставаш ли, или не ставаш”, разкри актьорът Алек Алексиев при гостуването си в „Плюс – Минус. Коментарът след новините".

Като кинотворец направил успешен старт на своята кариера с късометражни филми той посочи Павел Веснаков, който е режисьор на най-успешния български медицински сериал „Откраднат живот” и завладяващата криминална драма „Дяволското гърло”. Алек Алексиев отбеляза и приноса на NOVA в настоящия бум на българските филми и сериали.

„Правим турнето КИНОlove за четвърта година с моята компания NO BLINK. Избираме няколко късометражни филми, които смятаме, че заслужават да бъдат показани в страната. Избираме и между четири и шест града, които посещаваме. Пътуваме и показваме на хората тези филми, като на прожекциите присъстват авторите, създателите и актьорите на лентата. Най-приятното е, че накрая ние не правим дискусия от сцената в залата, а малка коктейлна част във фоайето на киното, където актьорите и зрителите могат да общуват и да се социализират”, разказа Алек Алексиев.

Тази година са селектирани три филма, които са доста разнообразни в жанрово отношение. „Как да надебелеем здравоcловно“  на режисьора Кеворк Аcланян ще  пренеcе зрителите в един фантазен cвят, пълен c цветове, в който гравитацията е нарушена и хората под 120 кг отлитат... в небето. „Брак“  на режисьора Cлава Дойчева пък е една иcтория за изборите. Главната роля cе изпълнява от caмата Cлава Дойчева, а резултатът е изключително cилна емоция на екрана. „Непознати“ на режисьора Камелия Петрова е третото заглавие от турнето, вдъхновено от една пътуваща иcтория на пиcaтеля Захари Карабашлиев. Кино разказ за двама непознати, които решават... да не cе влюбят.             

КИНОlove 2019 вече стартира в Благоевград с голям успех, а на първата прожекция водещата на турнето – актрисата Радина Думанян, почерпи зрителите за своя рожден ден. Следващата спирка на обиколката е в Габрово на 17 април от 17.30 ч. в Кинополис, след което следва прожекция на 23 април във Враца в кино „Метропол”. На 16 май КИНОlove ще посети кино „Агликина поляна”  в Сливен, а на 26 май ще бъде в кино „Космос” в Ловеч. Финалът на турнето ще бъде поставен в Lucky Дом на киното в Пловдив на 8 юни в 18.00 ч.