/ Дарик радио, Хасково
Обновена база и нови спортни игрища в 6 димитровградски училища
98846
Обновена база и нови спортни игрища в 6 димитровградски училища
  • Обновена база и нови спортни игрища в 6 димитровградски училища
Новата учебна година в Димитровград бе открита с напълно нови дворове в 6 от най-големите училища в общината, ремонтирани за над 6 млн.лв. по проект с европейско финансиране.

Основно обновен е сградният фонд и прилежащите дворове в ОУ „Алеко Константинов“, ПМГ „Иван Вазов“, Езикова гимназия „Д-р Иван Богоров“, СОУ „Васил Левски“, СОУ „Любен Каравелов“ и ОУ „Пенчо Славейков“. Дейностите по проекта продължиха 30 месеца, като са съобразени със спецификата и потребностите на всяко от школата, отчетоха от общината.

Първи учебен ден, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Акцентът на проекта бе върху училищните дворове. Във всяко училище има изградено мултифункционално игрище за баскетбол и волейбол, игрище за футбол и лекоатлетическа писта. В „Любен Каравелов”, „Пенчо Славейков” и ПЕГ „Д-р Иван Богоров” има игрища за тенис на корт, а в останалите- площадки за тенис на маса. Не липсват площадки за бадминтон и фитнес на открито, а за запознаването на най-малките с правилата на движение в основните училища са уредени площадки за безопасност на пътя.

Първи учебен ден, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Красиви и функционални трибуни, удобни при организиране на училищни състезания, са новото решение в 5 от училищните дворове. В СУ «Любен Каравелов» е възстановена и уникалната релефна карта  на България, а в двора на езиковата гимназия е оформен красив мини парк.

Първи учебен ден, Димитровград
Дарик радио, Хасково

С обновяването на училищните дворове създадохме една здравословна, естетична и привлекателна среда за децата, отчете ръководителят на проекта Клавдия Тончева.
 
Бие първият звънец за 386 първокласници в Димитровград

Кметът на Община Димитровград Иво Димов посочи, че това е най-мащабният проект в образователната инфраструктура в Димитровград за последните 60 години и най-значимият, тъй като в 6-те училища се обучават 74% от учениците в общината. Ефектът дори надхвърли очакванията, тъй като новата спортна база ползват не само децата, но и техните родители, както и живущите в близост, посочи днес Иво Димов.

Първи учебен ден, Димитровград
Дарик радио, Хасково

В двора на СУ ”Любен Каравелов“ новата учебна 2018/2019 година бе открита и с церемония за финал на проекта. Вместо традиционното рязане на лента димитровградският кмет предпочете да подари спортни пособия и екипи за учениците.

Първи учебен ден, Димитровград
Дарик радио, Хасково

Сред официалните гости на церемонията бяха областният управител на Хасковска област Станислав Дечев, началникът на Регионалното управление по образование Христина Боева, общински съветници и родители.