ОУ "Славейков" с най-много първокласници в Димитровград
ОУ "Славейков" с най-много първокласници в Димитровград / Живка Тодорова
386 първокласници за първи път прекрачват училищния праг в 19 паралелки. Всички първокласници ще получат като спомен от първия учебен ден комплект ученически пособия от кмета на общината Иво Димов с пожелание за успехи. 

За 4091 ученици в община Димитровград започва от днес новата учебна година. Те са разпределени в 189 паралелки.

В 9.30 ч. започват тържествата в ОУ "Алеко Константинов" с 98 първокласници, ОУ "П.Славейков" с 90 първокласници, училище „Васил Левски“, което от тази година е основно, с един клас първокласници, ПМГ "Иван Вазов" с една паралелка 5 клас и 4 паралелки осмокласници и ПГ "Проф.д-р Асен Златаров" с 68 нови ученици.

От 10 ч. с три паралелки първокласници стартира новата учебна година в СУ "Любен Каравелов" и в ПЕГ "Д-р Иван Богоров"  с 3 паралелки със 75 нови  ученици.

В 10ч. заедно с председателя на Общинския съвет Гергана Кръстева кметът Иво Димов открива учебната година в СУ "Любен Каравелов", където е и церемонията по символичното рязане на лентата за модернизираните, с обновена материална база и спортни съоръжения по проект на стойност над 6 млн. лв. шест общински училища. Преди това в общината ще отчитат изпълнението на този проект.