Първанов: Кандидатите за кметове на АБВ са кадърни хора, които са се доказали
Първанов: Кандидатите за кметове на АБВ са кадърни хора, които са се доказали / снимка: БГНЕС, архив
Първанов: Кандидатите за кметове на АБВ са кадърни хора, които са се доказали
82399
Първанов: Кандидатите за кметове на АБВ са кадърни хора, които са се доказали
  • Първанов: Кандидатите за кметове на АБВ са кадърни хора, които са се доказали

„За една година АБВ показа, че е най-динамично развиващата се партия с 15 000 членове и кандидати за местните избори в почти всички общини и населени места в страната".

Това каза при закриването на предизборната кампания в Пазарджик лидерът на АБВ Георги Първанов. Той поздрави жителите на града, които изпълниха спортна зала „Васил Левски", още преди началото на концерта на Николина Чакърдъкова.

Първанов определи кандидатите за кметове на АБВ в страната като кадърни хора, специалисти в различни области и хора, които са се доказали и са завоювали доверие.

„Новият кмет, по-добрият кмет на Пазарджик ще е Трендафил Величков, убеден съм в това", добави Първанов и заяви своята подкрепа към младия кандидат, който оглавява областната администрация.

„Той има волята, характера и почтеността, за да може да тръгне срещу далаверата и да разкрие корупционните схеми в Пазарджик", отбеляза Първанов за кандидат-кмета на АБВ в града, който е с номер 5 в бюлетината за местните избори на 25 октомври. Първанов припомни, че познава Величков отдавна и му има пълно доверие, въпреки че е бил негов конкурент при изборите за партиен лидер и точно тогава е показал характер.

„Величков има всички качества да бъде един от обединителите на българската левица в близките месеци и години", категоричен бе лидерът на АБВ. „Той ще е кмет на всички, не на една или друга партия", каза още Първанов и обеща да му съдейства за реализирането на идеите и инициативите за Пазарджик от името и на ПГ на АБВ.

От своя страна, Трендафил Величков се обърна към публиката в спортната зала с думите, че е тук, за да покаже, че в Пазарджик има алтернатива и тя се казва АБВ. По думите му по време на тази кампания имало много надежди, обещания, страх и смелост, както и много хора, които застанали зад АБВ и девиза „Да върнем Пазарджик на младите".

„Това, което иска Пазарджик, е промяна и тя може да започне от сърцето на 4-ти революционен окръг - Пазарджик", каза Величков и благодари на своите избиратели за подкрепата.

Листата за общински съветници в община Пазарджик на АБВ е една от най-младите. Средната възраст в нея е 40 г., а най-младият кандидат е 19-годишен студент по стопанско управление.

В началото на заключителния за предизборната кампания концерт Николина Чакърдъкова покани на сцената и останалите кандидати за кметове на общини в Пазарджишко. До нея застанаха претендентите за кметските постове във Велинград Венко Балтаджиев, Стрелча - Стойно Чачов, и Пещера - Стелиян Варсанов.

През деня лидерът на АБВ Георги Първанов се срещна и с жителите на град Ветрен, община Септември. По-късно закри и предизборната кампания в Пещера в местна галерия. Първанов пожела на добър час на всички кандидат-кметове на АБВ в Пазарджишка област.