Независимо дали става въпрос за грижа за тялото, защита на правата на животните, опазване на околната среда или да опитат нещо ново, някои известни личности са спрели консумацията на месо завинаги, пише каналът "OMG Facts" във vbox7. Ето и кои са звездните вегани и вегетарианци:

Брад Пит

Американският актьор споделя в интервю, че е изцяло на веганска диета. Според него веганството е начин на живот, който може да бъде приет от всеки. Той намира за много странно да вижда хора, които консумират храни от животински произход като риба, която може да причини лош дъх.

Брад Пит
Gulliver/Getty Images

Били Айлиш

Това, което мнозина не знаят е, че Били цял живот е вегетарианец и защитник на правата на животните. Тя се старае да повиши информираността за жестокостите, които се извършват спрямо животните.

Ариана Гранде

Изпълнителката е известен филантроп и активист за правата на животните. Гранде вярва, че пълноценната храна, която ще удържи живота ни и ще ни направи по-щастливи е именно растителната.

via GIPHY

Алек Болдуин

Алек Болдуин смята, че пътя към по-добър свят започва с избора на правилната храна. Актьорът вярва, че веганският начин на живот може да подобри значително околната среда и нашето собствено здраве

Серена Уилямс 

Серена и сестра ѝ Винъс са вегани, които са привърженици на суровоядството. Двете се обръщат към този тип хранене, заради здравословни причини. Серена пуска и веганска линия за дрехи. 

Луис Хамилтън

Хамилтън става вегетарианец, след като осъзнава експлоататорския характер на месната промишленост. Той твърди, че растителната диетата е подобрила работата му и го е накарала да се чувства по-добре физически и психически.

via GIPHY