В недалечното минало имаше строги критерии за красотата. Днес обаче начинът, по който възприемаме моделите и като цяло красотата, са драстично променени. Това стана благодарение на хората, които имаха смелостта не само да разчупят стереотипите, но и да покажат на света, че красотата излиза извън границите, които сме наложили самите ние. Каналът Top Of The Tops във vbox7 показва техните истории.

Диандра Форест

Диандра е от бедно семейство, а мнозина са вярвали, че всъщност е осиновена, тъй като е албинос. Тя не веднъж е споделяла, че в началото е била отхвърляна от модната индустрия, но днес тя е лице на на десетки козметични линии.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

New look! 🦂 @skorpionmgmt 📷 @shameernyc

A post shared by Diandra Forrest (@diandraforrest) on


Шон Рос

Както Диандра, така и Шон е албинос. В допълнение, той има необичаен криволинеен нос, който изобщо не му е помагал, когато е бил дете. Днес често виждаме Рос на различни модни подиуми, както и във видеото на Бионсе към песента "Pretty Hurts".
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Just wanted to say hey ! I hope you are having a good day

A post shared by S卄丹∪れ 尺口SS (@shaundross) on



Мелани Гайдос

Гайдос е родена с рядко генетично заболяване - ектодермална дисплазия, която възпрепятства развитието на тъканта на хрущялите и костите. Ектодермалната дисплазия може да причини отсъствие или аномалия на косата, зъбите, ноктите, пръстите и нерегулярната пигментация на кожата. Въпреки това Мелани е успешен модел.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

😹🥜😹🥜😹 #funsized #peanut

A post shared by Melanie Gaydos (@melaniegaydos) on


Харнаам Каур

Харнаам страда от хормонално заболяване, което води до нетипичното за жена окосмяване по лицето. Каур не се притеснява от външния си вид. Един от постовете й в Туитър гласи: „Отдавна мина времето, когато жените с брада работеха в цирка“.
 
Кейтин Стикълс

Кейтин Стикълс е родена със Синдрома на котешкото око, който причинява деструкция на лицето ѝ. Момичето бива открито от известния фотограф Ник Найт чрез Инстаграм, а разглеждайки профила й, лесно можем да стигнем до заключението, че този синдром й е отключил вратичка към модната индустрия.
 
Киприана Куан и Ти Кей Уондър

Двете близначки не страдат от рядко заболяване, както останалите хора в тази класация. Те имат буйна коса, от която първоначално са се срамували. Но в момента те позират за кориците на списания като Vogue, Marie Claire и W Mag.
 
И още:

Когато дефектът се превръща в ефект: Чаровните знаменитости с различни очи (СНИМКИ)

Ужасът да си албинос в Африка (СНИМКИ)

ГАЛЕРИЯ: Грозни и известни

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук