Защо Кристен Стюарт никога не се усмихва, когато я снимат?
Защо Кристен Стюарт никога не се усмихва, когато я снимат? / Guliver/Getty Images

Звездата от любимата на тийнейджърите филмова поредица "Здрач" Кристен Стюарт довери защо никога не се усмихва, когато я снимат, и винаги на фотосите изглежда тъжна, пише сайтът Контактмюзик.

"Ако трябваше да се усмихвам всеки път на папараците, хората щяха да ме разсипят от ехидни забележки, изтъква актрисата пред американското издание на сп. "Ел". Това ли искаше?, биха ме попитали. Сега, когато си знаменитост, вече си доволна и светът е в краката ти!"

Според Кристен младите актриси са подложени на извънредно тежък медиен натиск и от тях се очаква да се държат по един стереотипен начин. Младата звезда не искала да следва течението и поради тази причина приела донякъде "враждебно" отношение към фотообективите. Именно поради тази причина на повечето снимки тя изглежда като дълбоко опечалена.

"Ако пък излизах на фотосите усмихната, тогава щяха да ме обвинят, че позирам, коментира Кристен. Въпреки че по неизвестни причини, публиката отдавна си е втълпила, че младите актриси през цялото време трябва и да изглеждат и да се чувстват щастливи".