Запознайте се с Хоши и Дзен - кучетата, които доказаха, че приятел в нужда се познава (СНИМКИ/ВИДЕО)
Запознайте се с Хоши и Дзен - кучетата, които доказаха, че приятел в нужда се познава (СНИМКИ/ВИДЕО) / Thinkstock/Getty Images

Българската поговорка „Приятел в нужда се познава" не е непозната в света на животните. Запознайте се с Хоши и Дзен - двама пухкави приятели, които се превърнаха в интернет сензация.

След дълги размисли, семейството на 11-годишния самоед Хоши решило да се сдобие с още един любимец-чаровния померан Дзен. Двете кучета неочаквано бързо се сприятелили, но връзката им станала още по-силна след като едното от тях се разболяло.

Хоши загубил зрението заради глаукома. Това обаче не му пречи днес да живее пълноценно, благодарение на най-добрия си приятел. След заболяването на Хоши, пухкавият му приятел му станал водач. Свързани помежду си с повод, померанът направлява слепия самоед докато се разхождат.

Двамата обикалят заедно със семейството си различни страни, радват се на къмпинги и много игри.

Собствениците на пухкавите приятели признават, че двамата са свързани от специална връзка, по-дълбока дори от приятелството. Споделят, че дори когато поводът не стои между тях, Дзен не изпуска от поглед слепия си приятел. Преди да вземем Дзен в дома бяхме притеснени от реакцията на Хоши, но днес сме уверени, че сме взели най-правилното решение, категорични са стопаните.

Вижте още трогателни истории с животни:

Жертвоготовно куче спаси ранен приятел от преминаващи влакове (ВИДЕО)

Куче водач „засне" безразличието към хората с увреждания (СНИМКИ/ВИДЕО)

Събраха 4400 долара за куче, спасило дете от отровна змия (СНИМКИ)

Румънски пожарникар спаси куче с дишане уста в уста и сърдечен масаж (ВИДЕО)

Куче преплува 10 км, за да се върне при семейството си (ВИДЕО)