Събраха 4400 долара за куче, спасило дете от отровна змия (СНИМКИ)
Събраха 4400 долара за куче, спасило дете от отровна змия (СНИМКИ) / ThinkStock/Getty Images

Състрадателни австралийци са събрали сумата, необходима за покриването на сметката при ветеринар на куче герой, спасило малко момиче от смъртоносна змия, предаде ДПА.

Куче загина в пожар, пазейки бебе от огъня

Джо Шоу, собственичката на 4-годишния боксер Мак, е получила сметка за 6000 австралийски долара (4400 щатски долара) от ветеринарната клиника, погрижила се за питомеца й, ухапан от тигрова змия.

Куче се хвърли пред автобус, за да спаси сляпата си стопанка (СНИМКИ)

Мак е усетил нееднократно отровните зъби на влечугото, след като се е сборил с него в опит да спаси Кармен, 2,5-годишната дъщеричка на собствениците си.

Смъртоносната схватка се е разиграла в задния двор на семейния дом в Мелбърн. Джо Шоу разказва, че когато е намерила героичния си питомец, той е бил парализиран, с пяна на уста и не е дишал. До него е лежала мъртвата змия.

Въпреки че все още е много слаб, боксерът герой се възстановява, след като от дни е на интензивно лечение във ветеринарна клиника. За стопаните му обаче сметката се е оказала непосилна. Единственият начин да я покрият е бил да продадат автомобила си.

Собствениците на Мак обаче са решили да потърсят помощ от сънародниците си чрез специализиран сайт за набиране на средства. Сумата, предостатъчна да покрие сметката за лечението на храбрия Мак, е била събрана само за четири дни.

От името на питомеца си и цялото семейство Джо Шоу отправя благодарност към всички щедри хора, помогнали на Мак, чието завръщане у дома се очаква преди Коледа.

Източник: БТА