Куче загина в пожар, пазейки бебе от огъня (СНИМКИ)
Куче загина в пожар, пазейки бебе от огъня (СНИМКИ) / снимка: Thinkstock/Getty Images

Кучето Поло се превърна в герой, след като загина в пожар в град Балтимор в САЩ, спасявайки от пламъците 8-месечно момиченце, съобщи Си Би Ес.

Куче герой спаси баба от горяща къща (СНИМКА)

6-годишният Поло живеел със семейството на Ерика Поремски в къща в Балтимор. Миналата седмица в дома внезапно избухнал пожар. В това време жената била в двора, близо до колата си, а кучето и 8-месечната й дъщеричка Вивиан били вътре. Майката се опитала да влезе, като видяла, че пламъците бързо се разпространяват.

Куче даде живота си, за да спаси 7 души изпод развалините в Еквадор

„Опитах се да вляза. Тя беше на горния етаж, а димът бе толкова гъст, че не бе невъзможно да се добера", разказва майката за безуспешните си опити пред репортери. Все пак тя неколкократно се мъчила да се добере до детето си. Жената получила изгаряния по лицето и ръцете си при опитите да проникне в дома си. Междувременно съседи, видели горящата къща, подали сигнал до пожарната и спешна помощ.

Куче се хвърли пред автобус, за да спаси сляпата си стопанка (СНИМКИ)

Пристигналите на мястото огнеборци успели да овладеят пожара и да се качат на втория етаж в къщата. Те видели, че Поло е закрил с тялото си Вивиан, която макар и с обгаряния е останала жива. Детето било откарано в болница за лечение.

Куче спаси дете от гърмяща змия

Ерика разказва, че Поло бил много привързан към своята стопанка и детето и ги следвал навсякъде.