Ако сте свикнали всяка сутрин да пиете кафе, за да се събудите, сега пробвайте една нова напитка - чаша вода с лимонов сок. Ползите от водата сутрин като начало на деня са невероятни, а в комбинация с лимона ще си осигурите много повече енергия, тонус и здраве. И всичко това ще постигнете без много усилия.

Звучи почти невероятно, как една чаша вода и лимон могат да подобрят тонуса ви, да ви дадат енергия и да се чувствате много по-добре през целия ден, но е така.
Има редици ползи от приемът на тази напитка. Вижте ги  в канала "Храна и тренировки с любов" във vbox7

Стимулира имунната система

Лимоните притежават високо съдържание на витамин С и калий. Витамин С се справя чудесно в борбата с настинките и вирусите, докато калият стимулира мозъка, подпомага правилното функциониране на нервната система и регулира кръвното налягане.
 
Помага за регулиране на теглото

Това може би е най-добрият мотив, за да започнем консумация на вода с лимон рано сутрин. Жълтият плод съдържат пектин в големи количества, който помага в борбата с глада. Доказано е, че хората, които поддържат диета, включваща по-кисели на вкус храни, отслабват значително по-бързо.

Подпомага храносмилането

Топлата вода стимулира перисталтиката. Лимонът и лаймът също имат високо съдържание на витамини и минерали и притежават свойството да разхлабват при постъпили токсини в храносмилателния тракт.
 
Изчиства кожата

Витамин С помага за намаляване на бръчките и подобряване еластичността на кожата. Лимонената вода чисти токсините от кръвта, което помага да запазите кожата на тялото и лицето си нежна, гладка и чиста.

Ако нямате някаква друга причина да не пиете топла вода с лимон всяка сутрин на гладно, то ви съветваме да пробвате за поне една седмица, за да усетите сами дали при вас ще има някаква промяна.