Всички знаем колко е важно да се пие вода. Това е точно толкова важно, колкото е и дишането. Оказва се обаче, че тя е полезна по различен начин през различните части от деня. Ето кога през деня трябва да се пие вода :

След ставане – 2 чаши вода

Това ще помогне на организма ви да се хидратира и да „активирате“ вътрешните органи, прекарали последните 8 часа в покой. С двете чаши вода ще започнете „ударно“ деня си и ще забележите, че водата разсънва повече дори от кафето.

Ако прибавите лимонов сок и мед, ефектът ще е наистина забележителен.

Колко вода е полезно да пием?

1 чаша вода – половин час преди хранене

Водата участва във всички процеси по превръщането на храната в енергия. Затова е важно да пиете вода половин час преди хранене, за да подпомогнете храносмилането. Това означава не само, че ще можете да обработите добре храната и да извлечете важните хранителни вещества, но и ще решите евентуални проблеми с храносмилателната си система.

вода
ThinkStock/Getty Images

1 чаша вода преди къпане

Тя ще ви помогне да поддържате кръвното си нормално. Докато се къпете кръвното пада, особено при къпане с топла вода, а това при някои хора може да се окаже проблем.

Пет признака, че не пиете достатъчно вода (ВИДЕО)

1 чаша вода преди лягане

Помага за намаляване на риска от сърдечен или мозъчен удар, защото нормализира кръвното. И като казваме 1 чаша, имаме предвид между 200 и 250 мл вода.

вода преди лягане
ThinkStock/Getty Images


И още:

15 причини да пием вода с лимон всяка сутрин

5 причини да пиете сутрин вода с грейпфрут

Седем причини да пиете топла вода всяка сутрин

Вредно е да пием по литър фреш на ден

Кои са най-вредните напитки? (ВИДЕО)

Уролог: Пийте повече вода

Пийте вода, за да сте здрави!


За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук