Елизабет Втора
Елизабет Втора / Gulliver/Getty Images
Британската Кралска поща издаде осем нови марки по случай 70-годишнината от възкачването на кралица Елизабет II на престола, съобщи Daily Mirror.

"За нас е чест да ги емитираме по случай първата "платинена" годишнина в британската история", цитира вестникът думите на главния изпълнителен директор на Кралската поща.

Комплектът включва марки със снимки, илюстриращи различни социални ангажименти на кралицата - от излети до посещения в други държави. Снимките обхващат периода от 1957 г. до 2020 г., като най-ранните са черно-бели. На снимка, направена през 1957 г., Елизабет II е с вече покойния си съпруг Филип, херцог на Единбург.

На всички британски марки трябва да бъде изобразен силуетът на кралицата, но марките от новия комплект правят изключение, тъй като на тях са поставени снимки на Елизабет II.



70-годишнината от управлението на кралица Елизабет II ще бъде отбелязана на 6 февруари. Тя е на трона най-дълго сред всички държавни глави и сред всички жени, управлявали някога. Досега все още никой не е надминал постижението на френския крал Луи XIV (1638-1715), управлявал 72 години и 110 дни.
БГНЕС