Много от гробниците на крале, императори, принцове са се превърнали в туристически дестинации. Вижте някои от тях:

Темпло Майор - Мексико Сити

В средата на метрополиса Мексико Сити се намира Темпло Майор. Погребалният комплекс крие зад стените си десетки останки на владетелите на ацтеките. Храмът, който е отворен през 70-те години на миналия век, някога бил сред най-важните свещени сгради в империята на ацтеките в тяхната столица Теночтитлан.

Мачу Пикчу - Агуас Калиентес, Перу

Мачу Пикчу привлича по 2 000 туристи дневно. Каменният град, който е сред последните пристани на културата на инките все още пази своите тайни. Над 200 постройки, гробници, складове, храмове и жилищни сгради и днес изненадват археолозите с прецизната си архитектура и странни рисунки.

Мачу Пикчу
netinfo

Пер Лашез – Париж, Франция

Тази гробница ежедневно бива посещавана от ловци на знаменитости. В Пер Лашез, са погребани известни личности като Джим Морисън, Оскар Уайлд и Шопен.

Пер Лашез
netinfo

Мавзолеят Акбар – Агра, Индия

В най-голямата гробница на Индия в погребан императорът Акбар в саркофаг. Гробницата е отворена от изгрев до залез слънце, а на входа има надпис "Това е Едемската градина. Влизате, за да заживеете в нея вечно“

Мавзолеят Акбар
netinfo

Светия гроб - Гьорлиц, Германия

Светият гроб е наричан още Гьорлицкият Ерусалим. Всяка година на Разпети петък се провежда церемония, която привлича много туристи.

Вижте още по темата:

ЮНЕСКО постави под наблюдение четири обекта на световното наследство

Проф. Овчаров: Перперикон със своята архитектура оправда името си „БГ Мачу Пикчу”

Мачу Пикчу и Саграда Фамилия заплашени да изчезнат

Легендарната империя на инките