Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица
Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица / Gulliver/Getty Images
Принц Чарлз, придружен от съпругата си, херцогинята на Корнуол Камила, се разходи из обновения център в колониален стил на Хавана в рамките на историческото си посещение в Куба, съобщиха Ройтерс и Франс прес.

Принц Чарлз и съпругата му Камила с първо официално посещение в Куба
Заобиколени от тълпа от любопитни местни жители и туристи, британският престолонаследник и съпругата му се разходиха из центъра на кубинската столица, придружени от градския историк Еусебио Леал, и откриха статуя на английския драматург Уилям Шекспир на улица "Меркадерес".

Принц Чарлз, носещ слънчеви очила, за да се предпази от жаркото карибско слънце, посети боксова школа и балетния център на танцьора Карлос Акоста, обявен наскоро за директор на Кралския балет на Бирмингам.

Принц Чарлз се забавлява сам на прием с дузина дами, Камила посети училище
 

Британският престолонаследник влезе и в частна бръснарница, където приседна на старинен стол и се разговори със собственичката. "Нямах представа, че един принц може да бъде толкова земен и ще избере да посети подобно скромно място, където да приседне и разговаря", сподели 58-годишната частничка Хосефина Ернандес. Принц Чарлз обаче е отказал предложената му подстрижка, тъй като наскоро е оформил прическата си.

По време на разходката кралската двойка поспря на няколко места, за да послуша традиционна кубинска музика.

Принц Чарлз предлага виртуална разходка в Кларънс хаус
 

Британският престолонаследник посети и работилница, в която млади хора овладяват реставрационни техники, необходими за поддръжката на основаната през 1519 г. Хавана.

Столицата на Куба за кратко е била британска територия през 1762 г., преди Англия да реши да я размени с испанците срещу Флорида, припомня Франс прес.

От бебе до днес: Вижте принц Чарлз през годините (СНИМКИ)
 

Още за принц Чарлз четете тук: 

Принц Чарлз навършва 70 години (ВИДЕО/СНИМКИ)


Принц Чарлз и Камила - една любовна история с щастлив край (ВИДЕО)

Камила печели доверие лека-полека: Съпругата на принц Чарлз на 70 (СНИМКИ)

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук
БТА