Това ти ли си, Рене? Новото лице на Рене Зелуегър подлуди медиите
Това ти ли си, Рене? Новото лице на Рене Зелуегър подлуди медиите / netinfo

Лифтингът на американската кинозвезда Рене Зелуегър предизвика лавина от коментари в медиите по цял свят, съобщава "Кориере дела сера". Отвсякъде се сипят критики и подигравки с новото "лице" на актрисата. Някои, като "Вашингтон пост", се опитаха да защитят избора на Рене. "Глоуб енд мейл" пък зададе въпроса: "На кого му пука?"

Дори фамозните гащи, които Рене носеше в първата част на "Дневникът на Бриджит Джоунс", не успяха да вдигнат такъв голям шум на времето. Появата на актрисата в понеделник на светско събитие в Холивуд, накара всички, наистина всички, в това число и CNN, да заговорят за новото й лице.

Факт е, че 45-годишната Рене Зелуегър е направила невъзможното, за да се превърне в "нещо средно между Робин Райт, Дарил Хана и Камерън Диас", според безмилостното определение на "Сидни Морнинг хералд", който дори намеква, че тя изцяло си е подменила лицето.

Въпреки твърденията на Рене (пред "Пийпъл"), че новият й имидж е продукт на "по-здравословния и щастлив живот, който води в момента" (актрисата очевидно визира връзката си с музиканта Дойл Брамхол ), наричайки "глупости" слуховете, че се е подложила на серия от пластични операции, експертите не само че не й повярваха, но дори посочиха интервенциите, на които се е подложила. Всички са единодушни, че тя си е направила цялостен лифтинг и си е инжектирала ботокс, д-р Тод Шлифстейн дори заподозря, че е променила и формата на очите си, за да се стигне до този тъжен резултат - неестествено подпухнало и опънато лице (описанието е на "Дейли мейл"), което по нищо не прилича на познатото отпреди няколко години лице на Рене Зелуегър.

Сайтът Gawker, засили още повече този контраст, публикувайки серия от снимки на актрисата от времето на дебюта й в "Джери Магуайър", за да подскаже, че от младата русокоса майка вдовица не останал и помен, докато сайтът на месечното издание "Атлантик" направо пита: "Това ти ли си, Рене?".

Въпрос, на който "Гардиън" се опитва да даде отговор, изхождайки от една напълно различна гледна точка. Вестникът критикува не Зелуегър за онова, което е направила, или не с лицето си, а точно "онази публика, която от една страна й се подиграва за предполагаемите промени, а от друга, е категорична, че жените трябва да имат куража да се борят с бръчките и целулита". Но след като го направят, започва да им се присмива, защото в Холивуд словосъчетанието "достойно остаряване" е евфемизъм, който в действителност означава "сполучлива пластична операция", както подчертава "Нешънъл пост".

От своя страна "Вашингтон пост" изрежда цели 22 основания в подкрепа на решението на Рене. "Глоуб енд мейл" пък пита дали на Зелуегър изобщо й пука какво мислят хората за новото й лице. Вероятно малко, затова пък появата й не мина незабелязана и може би целта е била точно тази. В крайна сметка става въпрос за Холивуд.

Източник: БТА