В началото на всяка година се оповестява класация на най-добрите диети. Тя се съставя след оценки на диетолози. Класацията се инициира и публикува в U.S. News, но нейните заключения бързо обикалят цял свят.

Каналът Кaк дa" във vbox7 представя най-добрите диети за 2020 г., както са определени от експертите:

1. Средиземноморска диета

Диетата за трета година поред се класира на първо място. В нея фокусът са риба, морски дарове, птиче месо, яйца, млечни продукти, както и много зеленчуци, плодове, бобови растения, пълнозърнести храни и полезни мазнини. Храната в Средиземноморската диета е удоволствие и затова трябва да се внимава в количествата и да се смятат калории и макроси.
 
2. Диетата DASH

Първоначално режимът е препоръчван на хора с високо кръвно и холестерол, днес се използва за бързи резултати при отслабване. Залага се на повече плодове, зеленчуци, бобови, ядки. Месото трябва да е предимно бяло. Нужните калории са разпределени в 6-8 хранения на ден.
 
3. Флексетарианска диета

С тази диета ще свалите някой друг килограм, но и най-вероятно и трайно ще намалите консумацията на месо. Храната при нея е предимно растителна, като дори млечните продукти е добре да бъдат заместени с ядкови алтернативи.
 
Бонус: HMR диетата

Това е фаворитът на диетолозите в класацията за режими с най-бързо действие. При нея се приемат максимум 1500 kcal на ден и се консумират само и единствено плодове и зеленчуци. Глад няма, тъй като 1500 kcal от плодове и зеленчуци са наистина доста.
  За още любопитни новини и снимки харесайте страницата на Dariknews.bg във Facebook тук