Том Круз иска да купи замък до римско езеро
Том Круз иска да купи замък до римско езеро / снимка: БГНЕС

Том Круз се е влюбил до такава степен в област Лацио, че иска да купи намиращия се до римското езеро Брачано замък, където беше сватбата на холивудската звезда.

Според вестник "Република", цитиран от ProntoSofia, киноактьорът иска замъка, за да го превърне в италианско седалище на Scientology.

"Това е изключителен регион, красив колкото Тоскана. Може би е по-малко тренди, но в никакъв случай не е по-малко чаровен", казал Том Круз. Той бил завладян от чара на известния замък през 2006, след като именно в замъка "Одескалки" актьорът се ожени за Кейти Холмс.

Въпреки горещото желание на звездата за купуването на замъка, засега той не е обявен за продажба. Според добре осведомени Том Круз е готов да даде 40 милиона евро на принцовете Одескалки, собственици на замъка. Той се смята за един от най-красивите палати , изградени в Европа през XV век. Замъкът е служил и за военно укрепление.

Още през 2006 Том Круз каза пред американските медии, че е избрал "Одескалки" за сватбата си, тъй като го смята за едно от най-приказно красивите и романтични места, за което в Америка могат само да си мечтаят.