Том Джоунс се завръща на сцената след смъртта на съпругата си
Том Джоунс се завръща на сцената след смъртта на съпругата си / Guliver/Getty Images

Том Джоунс планира скоро да се завърне на сцената след смъртта на съпругата си, съобщи Контактмюзик.

Мелинда Роуз Удуърд, известна като Линда за приятелите и семейството си, почина на 10 април, след като загуби битката си с рака. 75-годишният Том Джоунс се стремеше да не привлича вниманието след кончината й, но сега сподели във Facebook, че решил да се пребори със скръбта посредством музиката.

"Музиката е толкова важна за мен", е написал той. "С нея е свързано всичко - тя е като саундтрак на всичките ми спомени. Заключих, че за мен пеенето е най-добрата терапия. Това означава, че ще продължа да радвам верните си фенове с изпълненията си. Подкрепата им не можеше да остане незабелязана - тя повдигна духа ми. Ще се видим отново по време на концертите ми това лято".

СНИМКИ: Том Джоунс вдигна на крака българската публика

Първият му концерт след смъртта на съпругата му е планиран за 8 юни в Хамптън корт близо до Лондон. С него ще започне турнето му във Великобритания.

Том Джоунс отмени поредица свои концерти в Азия, когато здравословното състояние на Линда се влоши. Тя бе омъжена от 59 години за него. Линда е водила също битка с белодробен емфизем, защото бе закоравяла пушачка. Те имат син Марк, който е роден през 1957 г. Сега той е мениджър на баща си.

Източник: БТА