Том Джоунс пее у нас на 30 октомври
Том Джоунс пее у нас на 30 октомври / снимка: Gulliver/Getty Images
Том Джоунс пее у нас на 30 октомври
66016
Том Джоунс пее у нас на 30 октомври
  • Том Джоунс пее у нас на 30 октомври

Прочутият британски певец Том Джоунс идва у нас за втори път на 30 октомври. Звездата ще пее в зала 1 на НДК. Засега не са известни останалите детайли около концерта, включително и цената на билетите.

Първата изява на Том Джоунс на родна земя беше преди по-малко от 2 години, когато той пя в Арена Армеец. Този път звездата идва, за да представи най-новия си албум, озаглавен Spirit In The Room и съставен от кавъри на песни на Ленърд Коен, Пол Маккартни, Боб Дилън и други.

Том Джоунс гради световната си слава в продължение на четирите десетилетия. Въпреки че е популярен от 60-те години на миналия век, Том Джоунс получава страхотни отзиви и за работата си по последните си албуми, имащи основно рок и блус звучене. Песента, която му донася световно признание, е Green, Green Grass of Home.

Част от другите хитове на Том Джоунс са It's Not Unusual, What's New Pussycat, Delilah, Sex Bomb. През 2006 Том Джоунс е удостоен е с рицарско звание от Нейно Величество Кралица Елизабет II, носител е и на много музикални отличия, включително и такива за цялостно творчество. До този момент Джоунс е продал над 100 млн. копия от записите си.