Тим Бъртън ще бъде в журито на филмовия фестивал в Кан
Тим Бъртън ще бъде в журито на филмовия фестивал в Кан / снимка: БГНЕС

Американският режисьор Тим Бъртън ще бъде председател на филмовия фестивал във френския град Кан, който ще се състои от 12 до 23 май, съобщиха организаторите на фестивала, цитирани от Франс прес.

Бъртън се радва, че ще изживее "мечта, превърнала се в реалност". "Когато стане дума за Кан, става дума за световното кино. Тъй като винаги съм изживявал филмите като мечти, ще изживея мечта, превърнала се в реалност", казва режисьорът в изявление, публикувано от организаторите на филмовия фестивал.

"Това е голяма чест. Очаквам с нетърпение срещата с останалите членове на журито, за да изгледаме прекрасни филми от цял свят", добавя режисьорът, приемайки поканата да председателства журито на фестивала в Кан. Останалите членове на журито ще бъдат обявени в средата на април, отбелязва БТА.

Бъртън е създател на филмите "Слийпи Холоу", "Едуард с ръцете ножици", "Суини Тод", "Чарли и шоколадовата фабрика", в които главните роли играе Джони Деп. Любителите на киното очакват с нетърпение новия му филм "Алиса в страната на чудесата", в който ще играят Джони Деп и Хелена Бонъм Картър. Филмът ще бъде в кината от 5 март в САЩ и от 7 април във Франция.