Амбър Хърд
Амбър Хърд / Gulliver/Getty Images
Американски съдия отхвърли молбата на Амбър Хърд да бъде анулирано решението в процеса за клевета с Джони Деп заради съмнения, свързани с един от съдебните заседатели, съобщиха световните информационни агенции.

През юни съдът във Феърфакс, щата Вирджиния, постанови Хърд да плати 10,35 милиона щатски долара на Джони Деп, като определи, че тя го е оклеветила във вестникарска статия. 

Адвокатите на Амбър Хърд поискаха от съдията по делото да отхвърли решението и да обяви нов процес, като твърдят, че един от съдебни заседатели не е трябвало да  участва,  защото призовката е била предназначена за баща му, който живее на същия адрес.

Съдията постанови, че "няма доказателства за измама или неправомерно поведение" от страна на съдебния заседател, и че решението на съдебните заседатели трябва да остане в сила. Съдия Пени Азкарате също така отбеляза, че и двете страни са разпитали и приели всички съдебни заседатели в началото на процеса.

Джони Деп заведе дело срещу Амбър Хърд, като  твърдеше, че тя го е оклеветила, когато се е нарекла "публична личност, свидетелство за домашно насилие" в статия, публикувана във в. "Вашингтон пост". Деп отрича да е удрял съпругата си. Той твърди, че тя е била тази, която е проявявала насилие във връзката им.

Хърд подаде насрещен иск, като заяви, че Деп я е очернил, когато адвокатът му нарече обвиненията ѝ "измама". Съдебните заседатели присъдиха на Хърд 2 млн. долара обезщетение по един от насрещните ѝ искове. Хърд заяви, че е е удряла Деп само в своя защита или в защита на сестра си.
БТА