/ БГНЕС
Актрисата Амбър Хърд не е в състояние да плати на бившия си съпруг Джони Деп над 8 млн. долара обезщетение, отсъдени от съда, заяви адвокатът ѝ, след като американско жури застана на страната на звездата от "Карибски пирати" в ожесточен процес за клевета.

Съдебната битка, излъчвана по телевизията, приключи в сряда, когато седемчленното жури установи, че Деп и Хърд са се оклеветили взаимно, но в полза на Деп имаше много по-голяма тежест.

Край на съдебната сага: Джони Деп спечели делото срещу Амбър Хърд

След шестседмичен съдебен процес, в който бяха предявени претенции и контрапретенции за домашно насилие, журито му присъди 10,35 млн. долара обезщетение, за разлика от 2 млн. долара, присъдени на Хърд. В полза на актьора бяха присъдени 15 млн. долара - 10 млн. долара обезщетение и 5 млн. долара наказателни щети. По-късно съдията намали присъденото на Деп обезщетение за наказателни вреди в размер на 5 млн. долара до максималния размер от 350 000 долара във Вирджиния, като по този начин общата сума за Деп възлиза на 10 350 000 долара - минус 2 млн. долара, които е осъден да плати на Хърд. Деп си тръгва от делото с +8,35 млн. долара.

Запитана в предаването TODAY на NBC дали Хърд ще може да плати, нейната адвокатка Илейн Бредехофт заяви: "О, не, абсолютно не."

Амбър Хърд: Изпитвам огромно разочарование

Тя добави, че звездата от "Аквамен" иска да обжалва присъдата и "има някои отлични основания за това".

58-годишният Деп, който през 2020 г. загуби дело за клевета срещу британския таблоид "Сън" в Лондон заради това, че го нарече "бияч на съпруги", отпразнува отредената присъда по делото като победа, докато Хърд заяви, че е "с разбито сърце".

Бредехофт заяви, че юридическият екип на Деп е работил за "демонизирането" на Хърд и е потулил важни доказателства по време на процеса, като е попречил на съдебните заседатели да разгледат доказателствата за предполагаемото насилие от страна на Деп.

"В този съд бяха допуснати редица неща, които не трябваше да бъдат допуснати, и това доведе до объркване на съдебните заседатели", каза тя. "Имахме огромно количество доказателства, които бяха потулени в това дело, които бяха в делото във Великобритания", каза тя. "В делото в Обединеното кралство, когато то беше заведено, Амбър спечели, а Деп загуби."


Джони Деп след присъдата: Преследвах истината в името на децата си

Адвокатката заяви, че решението е лошо предзнаменование за движението MeToo и ще обезкуражи жените да съобщават за сексуален тормоз и злоупотреби.

"Това е ужасно послание", каза Бредехофт. "Това е значителен неуспех. Ако не извадите телефона си и не заснемете как съпругът ви или вашият близък ви бие, на практика няма да ви повярват".
БГНЕС